(untuk 1 orang makan )
1 Senduk Kecil minyak
2 ulas Bawang Putih (hiriskan halus2)
1 Biji Telur
4 Ekor Udang
1 Biji Telur
4 Ekor Udang
1 Sudu Sos Char Kew Teow
1 Genggam Keow Teow
1 Genggam Taugeh
1 Senduk Kicap Char Keow Teow
Sedikit Kucai
Cara:
1)Panaskan Minyak, tumis bawang putih.
2)Masukkan sos pastu kacau selama 10saat +udang+keow teow
3)Masukkan Taugeh + Kucai, kacau sikit dan terus tutup api.
4)Pecahkan telur dan masukkan kicap, kacau dan terus angkat (kena cepat kalau tak, takder kuah nanti... telur bagi 1/3 masak aje baru ada kuah)
Jangkamasa masak : 40saat (tgk besar mana korang pasang api)
1 Senduk Kicap Char Keow Teow
Sedikit Kucai
Cara:
1)Panaskan Minyak, tumis bawang putih.
2)Masukkan sos pastu kacau selama 10saat +udang+keow teow
3)Masukkan Taugeh + Kucai, kacau sikit dan terus tutup api.
4)Pecahkan telur dan masukkan kicap, kacau dan terus angkat (kena cepat kalau tak, takder kuah nanti... telur bagi 1/3 masak aje baru ada kuah)
Jangkamasa masak : 40saat (tgk besar mana korang pasang api)
*Panduan untuk para anak,/abu/abah & ayah yang berminat untuk memasak sempena Hari Ibu
4 comments:
nak sos asli char koay teow lawati laman web ini:
http://my.88db.com/my/Services/Post_Detail.page/Food_Beverage/Food_Delivery/?PostID=240602
nak try char koay teow asli lawatilah web di bawah:
http://my.88db.com/my/Services/Post_Detail.page/Food_Beverage/Food_Delivery/?PostID=240602
http://my.88db.com/my/Services/Post_Detail.page/Food_Beverage/Food_Delivery/?PostID=240602
t/kasih produk cik memang saya dah cuba. Kat Paya Keladi ja kan. Tau dak sos cik tu dah laku kat Kelantan. Nanti saya pi cari ya!
Post a Comment