Wednesday, March 4, 2009

Hari Kanak-Kanak Sedunia


Hajat hati nak duduk kat rumah saja hari ini. Tapi bila dapat SOS minta datang ke tadika. Kenalah pergi juga. Memang seronok tengok kerenah budak-budak ni. Buat hati kita rasa muda aje. Tapi bila bab nak melayan perangai macam-macam depa tu aih..macam malaih lah pulak. Sesekali boleh lah tolong tapi nak commit macam dulu-dulu tu...daklah kot. Cukuplah 20 tahun.Sampai malu nak bagi tau kat orang dah pencen dengan kerja kat tadika. Macam biskut lah pulak sat ada sat  tak dak. Hopefully tahun depan jika panjang umur memang betui-betul berhenti.Full stop. 

3 comments:

Ibu Alin said...

Nak tanya camno nak pujuk alin yg tiap2 hari menangis tak nak p daycare..tadika ok tapi dia tak mau tunggu sampai ptg.. pening teh everyday dia nangis sampai terisak2

ummiyati said...

Depa ada program apa2 tak masa petang tu? Kadang depa suruh budak2 tidur jadi yang tak suka tidur tu yang dok buat perangai tak mau pi sampai petang. Kalau depa ada buat craft ka, art ka, storytelling ka memang budak2 tak bosan. Mak mai ada yang tak mau balik pun ada. Minta tengok jadual depa baru kita sembang lain.

Ibu Alin said...

sebelah ptg lps tido, baca iqra' n ankku, pastu tea n solat asar..hari ni buat new arrangement lps tadika balik rumah teacher dia.. ingat ok sbb smlm dia dah setuju.. tut2 nangis gak....