Saturday, March 14, 2009

Hidup ini Memang Indah




Adakala kita begitu banyak merancang tapi tak jadi pun. Kadang benda yang tak rancang pula yang jadi. Begitulah adat makhluk yang lemah. Aku yang pada awal bercadang nak pergi bengkel penulisan kat Alor Setar tak jadi pula pergi. Sebab? Ada sahabat-sahabat ajak pi muqayyam kat Sedim. At last bang cu ganti aku kat bengkel tu yang bestnya abang Ngah pula yang jadi Penceramahnya.. Aunty Jal as usual came to the rescue bila tolong ambik Harith kat sekolah sebab ada latihan untuk pertandingan apa entah. Memang  geram tenguk air sungai yang menderu-deru tu. Tenguk lah rumah yang boleh muat 7 orang tu. Comel tak? Macam pondok-pondok aje. Petang tu pergi rehlah kat Tree Top Walk pula. Berbaloi bayar RM8 memang subhanallah tenguk fiona ciptaan Allah tu. Marilah berjalan ke Sungai Sedim sementara anak-anak sedang bercuti. Pengalaman yang sungguh mengasyikkan.

1 comment:

adam said...

tak ramai org berpluang tengok pokok2 balak , pucuk2 nya dari dekat..kat sedim ni lah peluang terbaik